Начало » Стипендия за лятна програма „Работа и пътуване“

Стипендия за лятна програма „Работа и пътуване“

Посолството на САЩ обявява конкурс за стипендии от Посланическия фонд за лятната програма „Работа и пътуване“ (Summer Work&Travel Program – SWT), който дава уникална възможност за студенти от България, Армения, Азербайджан и Грузия да участват в програмата „Работа и пътуване“ –  BridgeUSA.

През лятото на 2022 година стипендиантите на Посланическия фонд ще участват в програмата „Работа и пътуване“(SWT) като всички останали участници – те ще заминат за Съединените щати за период от максимум четири месеца по време на лятната си ваканция, ще работят сезонна работа и ще могат да упражняват английския си, общувайки с американци. Стипендията покрива и разходите за тридневен семинар в Ню Йорк, самолетен билет за отиване и връщане, таксата за участие в програмата „Работа и пътуване“ (SWT), както и други разноски (подробности може да намерите на уебсайта на програмата).

Целта е да се насърчи взаимното разбирателство между младите хора в Съединените щати и тези от други страни. Стипендиите предоставят уникална възможност на студенти с лидерски качества от определени страни да демонстрират желанието и интереса си към развитието на междукултурни умения, да придобият професионален опит в САЩ, да подобрят владеенето на английски език и да споделят с американците своята собствена култура.

Условия за кандидатстване:

  • Да си български гражданин на възраст между 18 и 28г.;
  • Да не си участвал в друга лятна програма „Работа и пътуване“;
  • Да си студент със завършен успешно поне един семестър на обучение;
  • Да владееш английски език на достатъчно добро ниво, за провеждане на интервю;
  • Да имаш намерение да участваш в културните аспекти на Програмата за лятно работно пътуване;
  • Да си гъвкав и да желаеш да отидеш на всякакъв вид работа или място в Съединените щати,  възложено от Фонда на посланиците за стипендия SWT.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю, след което ще имат възможност да изберат дестинация, където ще работят сезонно.

Крайният срок за кандидатстване е 1 декември 2021г.

Повече относно кандидатстване, график на провеждане на събитията и допълнителна  информация можете да намерите тук